Nyheter från DF

Nu har Skatteverket två aktuella webbseminarier för idrottsföreningar. Anmäl dig redan idag för att säkra en plats!

Idrottsrörelsen prisas av 5i12-rörelsen för arbetet mot främlingsfientlighet och rasism, för mänskliga rättigheter och alla människors lika värde. RF:s ordförande Björn Eriksson riktar ett tack alla ideella ledare.

Nu kan du nominera till Riksidrottsförbundets egna kategori under Eldsjälsgalan 2020. Temat för kategorin ”Årets idrottsförening” detta år är Paraidrott – idrott för alla.

Under torsdagskvällen mötte Linnéa Claeson 150 åhörare genom sin föreläsning i Jönköping. Det blev en kväll med både skratt och seriösa ögonblick. Föreläsningen var det sista passet i Smålandsidrottens inkluderings- och jämställdhetsvecka.

En fyllnadsutbetalning för LOK-stödet 2018 är nu fastställt.

Projektet ”Idrott, mångfald, ledarskap”, som har gått ut på att stärka ledarförsörjningen inom föreningslivet med fokus på att inkludera underrepresenterade grupper, är nu avslutat. Läs om projektet i vårt magasin!

Igår kväll genomfördes Idrottsforum i Jönköping. Totalt 120 deltagare som representerade 50 föreningar/förbund och 25 olika idrotter, samtalade med kommunens toppolitiker. Hetaste frågan var ”idrottsanläggningar” i allmänhet.

Tranås första Prideparad gick av stapeln lördagen 19 oktober. Idrottsrörelsen var självklart representerad och stod för cirka 100 av totalt 500 deltagare.

Idrottsforum den 22 oktober är mötesplatsen för idrottsföreningar och lokala politiker i Jönköpings kommun. Hundra representanter från 50 olika föreningar och förbund har anmält sig.

24-27 oktober kommer Draghunds-VM i barmark till Småland och Nybro.

Fredagen 15 november till lördagen 16 november bjuder Smålandsidrotten in till en mötesplats för specialdistriktsförbund i Småland. Anmäl dig redan idag!

Måndagen den 30 mars 2020 håller vi distriktsidrottsmöte i Växjö.

Huvudbudskapet med arrangemanget Idrottens dag är att ”fler ska känna sig välkomna till våra idrottsföreningar och fler ska idrotta hela livet.” Det var just det som levererades i Växjö i lördags!

Nu är det dags att nominera Årets idrottskommun i Småland, perioden som avses är 2019-01-01 till och med 2019-12-31.

75 idrottare får RF:s och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2019–2020. Av dessa är sex smålänningar.

VÅRA FANTASTISKA TÄVLINGSRYTTARE 2019

Sanna Drott Gustavsson