Nyheter från SF

Tinne Vilhelmson Silfvén har visserligen pensionerat sin största stjärna Don Auriello. Men hon ligger inte på latsidan för det. Nu satsar Sveriges dressyrdrottning mot nya framgångar med framtidshoppen Esperance och Etoine.

Det har inte anordnats någon 7-årsklass i SvRF Ungponny hoppning sedan 2016. Det är därför hög tid att undersöka om intresset för detta har ökat. Om du har en 7-årig hopponny och skulle vilja att den deltar kan du lämna en intresseanmälan.

Det nya anmälningssystemet i TDB har nu varit i gång ett par veckor, och vi vet att vissa saker inte fungerar optimalt. Vi ser naturligtvis över hur vi på bästa sätt kan göra TDB funktionellt för alla användare.

Nya medlemsföreningar

(2020-01-20 12:25)
Vi hälsar två nya föreningar välkomna som medlemmar i Svenska Ridsportförbundet. Det är Arphus Ryttarsällskap i Södermanland och Näsby Sportryttare Förening i Östergötland.

Nu är det klart att succéserien ATG Riders League får en fortsättning under 2020. Ligan utökas med ATG Riders League Grand Prix, en serie med femstjärnig status över 1,50-hinder.

Svenska Ridsportförbundet börjar från i år arbeta med särskilt utsedda provtagningsteam för att ta dopningsprov på ridsportens tävlingsplatser.

Douglas Lindelöw tog sju nya poäng i söndagens världscuphoppning i Leipzig, Tyskland. Han hade en av de snabbaste tiderna i omhoppningen men tyvärr föll en bom och det blev en tiondeplats.

På Riksidrottsförbundets och Svenska Ridsportförbundets stämmor 2019 beslutades om stadgeändringar som, förutom mer övergripande regleringar, också omfattar de lokala föreningarna.

Svenska Ridsportförbundet förstärker organisationen ytterligare. Margareta Rödén har utsetts till förbundsläkare och Peter Kallings till förbundsveterinär. Det presenterades vid årets tävlingskonferens som är upptakten till tävlingssäsongen 2020.

Årets Ridlärar/tränarkonvent arrangeras den 1-2 februari 2020 i Uppsala. Konventet får räknas som obligatorisk fortbildning för tränare och ridlärare.

Nu har din klubb chansen att få ett tillskott på 100 000 kronor. ATG Drömfond stöttar projekt där hästen gör skillnad för människors välmående.

Gabriella Bragée blir ordförande i Svenska Ridsportförbundets Hästvälfärdsråd. Förbundsstyrelsen fastställde ordförande och ledamöter i rådet vid förbundsstyrelsemötet 9 januari 2020.

Det blev inga nya svenska världscuppoäng vid helgens tävling i Basel, Schweiz. Henrik von Eckermann hade ett nedslag i grundomgången och Douglas Lindelöw utgick.

TDB stängt för uttag

(2020-01-10 11:37)
Nu går det inte längre att ta ut pengar från konton i TDB, vare sig för arrangörer eller enskilda användare.

Svenska Ridsportförbundet satsar på unghästutveckling 2020. Hästar i åldern 6-8 år som har meriter från fjolårets unghästfinaler bjuds in till träningstillfällen på Flyinge och Strömsholm för att få råd och stöd för framtiden av Pether Markne.

VÅRA FANTASTISKA TÄVLINGSRYTTARE 2019

Sanna Drott Gustavsson