Nyheter från SF

När Folksam SM i hoppning på Sundbyholm avslutades med ponnyklasserna var det syskonen Jonathan och Mathilda Hansson som stal showen genom att vinna alla guldmedaljer som stod på spel.

Världsetta + Världsmästare = Världsbäst! Henrik von Eckermann höll ihop det ända fram till mållinjen i VM-finalen och tillsammans med King Edward har han varit felfri genom hela mästerskapet.

Här hittar du alla nyheter från VM i Herning. Läs om hoppningens dubbla guld, paradressyrens kürfinal, dressyrens magiska avslutning, voltigens rekordklasser och mycket, mycket mer.

Finalen i Folksam SM i hoppning avgjordes inte förrän allra sista hindret var passerat – och eftersom det föll förvandlades Fredrik Spetz första SM-guld till ett brons. I stället kunde Niklas Arvidsson inkassera sitt tredje senior-guld.

I helgen avgörs Folksam SM i hoppning på Sundbyholm Det ska delas ut medaljer till seniorer, young rider, juniorer, children och ponny, samt inverkansridning. Equisport TV sänder direkt

Sverige slutade sjua i FEI Eventing Nations Cup, i Has du Pin, Frankrike. En NC-tävling till återstår innan VM i Pratoni, Italien.

Svenska hopplaget höll för favorittrycket och red hem ett historiskt VM-guld i Herning. Och det i överlägsen stil. Guldet var klart redan innan Peder Fredricson red in på banan som sista ryttare.

Charlotte Söderström och Stuteri Arch fick under torsdagen motta det internationella priset FEI Owner of the Year för sina framgångsrika hopphästar H&M All In, H&M Christian K och H&M Indiana.

Ridsportklassikern Ridborgarmärket avgörs i fyra etapper, där det nu står klart att Bälinge Ryttarförening tagit hem kampen om etapp två.

Nytt landslag i hoppning

(2022-08-11 13:00)
Hopplandslaget har uppdaterats med nya namn där trupperna också utökats. Även kriterierna för att ingå i landslagstrupperna har uppdaterats.

Det är inte bara ridsport-VM som pågår just nu utan i England samlas denna vecka världsledande forskare inom hästsportvetenskap för konferensen the International Equitation Science Conference. Hästvälfärdsrådets ordförande är en av huvudtalarna.

De unga ryttarna dominerade när Granngården Riksmästerskap avgjordes på Sundbyholm under söndagen. Endast två av 30 ryttare på prispallen var äldre än 18 år.

SM i sportkörning avgjort

(2022-08-07 16:20)
I helgen arrangerades Folksam SM i sportkörning hos Skogsborgs Rid och Körklubb i Götene. Nio nya svenska mästare har utsetts.

Dressyrryttaren Ronja Kardos på Brännornas Rigoletto tog sig nätt och jämt till den avslutande küren på ponny-EM i Polen. Väl där red hon ihop 72,98 prcent och slutade på tolfte plats.

Som en del av breddserien Granngården Riksmästerskap som just nu pågår på Sundbyholm utanför Eskilstuna har totalt sju vinnare utsetts i Granngården Riksmästerskap Inverkansridning för ponny och children.

VÅRA FANTASTISKA TÄVLINGSRYTTARE 2022

Ida Mogensen