ANLÄGGNINGSKORT

ANLÄGGNINGSKORT 2022 KLICKA HÄR

För att få använda anläggningen med ridhus och övriga ridbanor behövs ett anläggningskort. Man kan lösa både dagkort och för längre tid, ända upp till ett helt år (kalenderår). Förutsättningen är att man löst medlemskap i föreningen, gäller ej vid dagskort.

För att bli medlem så skicka ett mail till This is a mailto link så får ni en faktura på mail eller posten, vilket ni vill.

Senior 350 kr/år, Junior 300kr/år

Ridhus och utebanor får nyttjas förutom när ridskola, tävling eller bokad aktivitet bedrivs. Anslag om prel. tider finns på föreningens hemsida. Vid ombokningar någon dag innan eller samma dag görs anslag på FB-sidan för alla som har anläggningskort.

Eftersom föreningen har två ridhus finns mycket lediga tider både i stora ridhuset och utebanor. Lilla ridhuset disponeras helt av ridskolan.

Förutom ridhus så finns en hoppbana 60*70 och en paddock under uppbyggnad på 20*60.

Om du vill lösa ett anläggningskort ska man skriva under avtalet. Lämna sedan detta på kansliet (postlåda utanför) eller skicka till MRF Hylte 1285, 28591, Markaryd. Maila även till This is a mailto link

Anläggningsregler

Regler för ridning på anläggningen

1. Ridning endast tillåten för den som har anläggningskort (med förutsättning att man är medlem) eller för den som har löst dagskort för 125 kr/tillfälle. För dagskort behöver man ej ha löst medlemsskap hos MRF.

2. Ridning får ske fritt på de tider då ej ridskoleverksamhet pågår, vid av klubben organiserad träning eller då anläggningen eller delar av den är uthyrt. Läs på hemsidan för information.

3. Löshoppning är endast tillåten då du är ensam i ridhuset.

4. Longering endast då du är ensam i ridhuset eller om övriga ekipage säger att det är okej. Fråga alltid om det är okej att du longerar om det är andra som rider innan du börjar longera. Longering i ridhus skall ske under kontrollerade former, annars hänvisas man till utebanorna.
    Endast longering i träns är tillåtet.

5. Hjälm med knäppt hakband skall användas vid all ridning undantaget viss voltigeträning.

6. Allt framplockat material skall återställas då du använt det.

7. Plocka upp bajset efter din häst när du ridit.

8. Hinder i ridhuset skall ställas tillbaka efter att de använts.

9. Träning med egen tränare (som är godkänd av styrelsen) får ske men har ej företräde framför andra ryttare, men naturligtvis visar vi hänsyn.

10. Alla tränare som är på Markaryds Ryttarförening skall skriva på ett tränaravtal.

11. Tillsägelse av ridskolechef, stallchef och styrelsemedlem skall åtlydas.

12. Visa hänsyn mot varandra, ’’klä av och på’’ dig och din häst innanför spåret.

13. Släck belysning efter dig i ridhus, cafeteria, på toaletter och i andra utrymmen.

14.  Gå försiktigt in i ridhuset, mellan ridhusen och på läktaren. Många hästar blir skrämda om du kommer in för fort.

15.  Var försiktig och se dig för då du kommer in i manegen, ropa och fråga om det är okej att du kommer in.

16.  Hundar skall vara kopplade på anläggningen och hundägaren ansvarar för att bajs plockas upp.

17.   Högerregeln gäller och ridande på fyrkantspår har företräde framför ridande på volt. Den högsta ridande gångarten har företräde på spåret.

18. Inga bommar får ligga på marken utomhus, då ruttnar de. Lägg upp bommar på skållor eller bär in dem i hinderförrådet.

19.  Tävlingshinder får ej användas på träning utan medgivande från styrelsen.

OBS! Anläggningskort löses via mail till This is a mailto link skriv då också om du avser att arbeta av respektive timmar eller ej.

Dagskort kan lösas till en kostnad av 125 kr/tillfälle. Betalning sker genom insättning på föreningens bankgiro 814-0337 eller på Swish 1230294645 Skriv information om vem som ska rida med namn, adress och telefonnummer.

Har ni frågot eller funderingar skicka ett mail till This is a mailto link

Välkomna till oss!!

Uppdaterad: 23 AUG 2018 22:58 Skribent: Wilma Lindahl